DANI 1062 | 01.12.2018.

Daniel Omeragić

Piše: Daniel Omeragić

BiH iz Slovenije konačno kreće na put oporavka?!

dileme

Reformska agenda ponovo među nama

BiH iz Slovenije konačno kreće na put oporavka?!

Nedavno su se na Brdu kod Kranja okupili predstavnici političkih stranaka iz naše zemlje kako bi se vidjelo da li je moguće u mandatnom periodu 2018 - 2022. izvesti reformske zahvate i udahnuti novi život njemačko-britanskoj inicijativi

Krajem oktobra na Brdu kod Kranja održane su konsultacije predstavnika političkih stranaka u Bosni i Hercegovini i međunarodne zajednice kako bi se postigao dogovor o, kako su je mnogi nazvali, novoj reformskoj agendi za našu zemlju. Organizatori sastanka, na kojem su utvrđene smjernice na osnovu kojih bi se trebao definirati dokument koji će predstavljati program rada vlasti u BiH, bile su ambasade Njemačke i Velike Britanije u našoj zemlji.
U razgovorima o nastavku provođenja njemačko-britanske inicijative za socijalno-ekonomske reforme u BiH su učestvovali federalni premijer Fadil Novalić (SDA), ministrica finansija u Vladi FBiH Jelka Milićević (HDZBiH), ministar finansija u Vladi RS-a Zoran Tegeltija (SNSD), Slaviša Marković (PDP), Dženan Đonlagić (DF), Sabina Čudić (Naša stranka), Senad Šepić (Nezavisni blok), Elmedin Konaković (Narod i pravda), Irfan Čengić (SDP), Adisa Omerbegović-Arapović (SBB)... te predstavnici Evropske banke za obnovu i razvoj, Svjetske banke i drugih monetarnih institucija.

Bihaćki aerodrom

Novi sastanak zvaničnika bh.
PRIJAVA ŽELIM SE PRETPLATITI

Članak za pretplatnike

Da biste mogli čitati ostatak članka i dobiti mogućnost online čitanja arhive BH Dana od 800+ brojeva, potrebno je da se pretplatite.