DANI 1062 | 01.12.2018.

Priređuje: www.automoto.ba

Piše: Priređuje: www.automoto.ba

auto V

Redizajniran Audi A4

Novine za znalce

S obzirom na to da dosadašnji kupci nisu imali primjedbi na izgled, dizajnerske korekcije na osvježenom Audijevom A4 su minimalne. Blago je promijenjen izgled prednjeg i zadnjeg branika, a gama alu-naplataka od 16 do 19 inča proširena je modernije stilizovanim modelima. Sportski detalji najizraženiji su na S-Line modelima, kod kojih su uočljivi kontrastni crni okvir maske hladnjaka, poklopci retrovizora, ukrasna lajsna oko okvira prozora, spojleri na pragovima i poklopcu prtljažnika.
Hrom je protjeran iza bočnih dijelova prednjeg branika u kojima su kao i do sada smješteni radari za nadzor puta ispred vozila. LED svjetla su zadržala dosadašnju formu i grafiku, pa će samo istinski ljubitelji četvorke moći razlikovati redizajnirani model od originala.
Jedan od upečatljivijih znakova raspoznavanja biće zadnji branik, čiji su bočni reflektujući katadiopteri međusobno spojeni nelakiranom plastičnom imitacijom saća. Izmijenjen je i donji dio branika, u kojem se umjesto dosadašnjih ovalnih nalaze četverougaoni izduvni otvori, a u bogatijim paketima opreme i hromirana lajsna.
PRIJAVA ŽELIM SE PRETPLATITI

Članak za pretplatnike

Da biste mogli čitati ostatak članka i dobiti mogućnost online čitanja arhive BH Dana od 800+ brojeva, potrebno je da se pretplatite.