DANI 1062 | 01.12.2018.

Priređuje: www.automoto.ba

Piše: Priređuje: www.automoto.ba

auto III

Hyundai Fastback

Sportski karakter porodičnog i30

Glavni aduti Hyundaijevog i30 Fastback, petovratne Sportback verzije su komforna kabina, praktičan prtljažnik i dinamičan dizajn. Fastbackom korejski proizvođač konkuriše modelima poput Škode Octavie, a mada u prvi plan stavlja sportski karakter i to da je on kupe limuzina, petovratna karoserija ipak sugeriše da je riječ o praktičnom porodičnom modelu. Sa svojih 4,45 metara Fastback je 11,5 cm duži od petovratnog i30 hatchbacka, odnosno 12 kraći od limuzine Elantra. Vješanje je spušteno 30 mm niže nego kod standardnog i30, od kojeg je 2,5 centimetra viši.
Na prednjem dijelu Fastbacka najveće promjene su pretrpjeli maska hladnjaka i branik, s boka je sve isto kao na standardnom i30 do centralnog B stuba, kada se krov počinje lagano spuštati do zadnjih svjetala. Najljepši detalj su peta vrata čiji istureni dio predstavlja svojevrsni spoljer. Fastback je dostupan u 12 boja i sa najsavremenijim sistemima asistencije vozaču.
PRIJAVA ŽELIM SE PRETPLATITI

Članak za pretplatnike

Da biste mogli čitati ostatak članka i dobiti mogućnost online čitanja arhive BH Dana od 800+ brojeva, potrebno je da se pretplatite.