DANI 1062 | 01.12.2018.

Priređuje: www.automoto.ba

Piše: Priređuje: www.automoto.ba

Najmoćniji Grand Cherokeeji

auto I

Jeepov Trackhawk

Najmoćniji Grand Cherokeeji

Najjači i najmoćniji serijski Grand Cherokee u dosadašnjoj istoriji Jeepa nosi oznaku Trackhawk. Za njegov pogon je zadužen kompresorski Supercharged V8 benzinac sa 6,2 litra zapremine, koji razvija 707 KS-a, raspolaže sa 875 nm obrtnog momenta i od nula do 96 km/h (podaci za SAD) ubrzava za samo 3,8 sekundi.
Za prenos snage od HEMI motora do stalnog 4x4 pogona je zadužen 8-stepeni automatski TorqueFlite menjač, a za zaustavljanje se brine se Brembov kočioni sistem koji pri brzini od 100 km/h omogućava zaustavni put od samo 35 metara.
Od ostalih modela iz Grand Cherokee game, Trackhawk se razlikuje i po naglašenom sportskom dizajnu. Prednji branik minimalno je drugačiji u poređenju sa SRT modelom, a na zadnjem je ta razlika očigledna, jer Trackhawk ima četiri izduvne cijevi. Naplaci su mu desetokraki 20-inčni, izrađeni od kovanog aluminijuma, a vješanje podesive tvrdoće i specijalno prilagođeno snazi motora..
PRIJAVA ŽELIM SE PRETPLATITI

Članak za pretplatnike

Da biste mogli čitati ostatak članka i dobiti mogućnost online čitanja arhive BH Dana od 800+ brojeva, potrebno je da se pretplatite.