DANI 1061 | 02.11.2018.

Elmina Muhić

Piše: Elmina Muhić

Makaze i fen njen su čarobni štapić

susreti

Ljubav, talenat, rad i kreativnost u rukama šesnaestogodišnjakinje

Makaze i fen njen su čarobni štapić

Amna Bašić, učenica drugog razreda sarajevskog SŠC-a Nedžad Ibrišimović, dovela je Bosnu i Hercegovinu na tron nakon što je postala juniorska šampionka na svjetskom takmičenju frizera OMC Hairworld u Parizu. Iza nje već je nekoliko uspješnih takmičenja, pred njom još mnoga, a ona kaže da nam može obećati još mnogo ulaganja u sebe i svoj rad. Amna radi ono što voli i ono je što želi da bude - uspješna mlada frizerka...

Sarajka Amna Bašić učenica je trećeg razreda Srednjoškolskog centra Nedžad Ibrišimović na odsjeku frizer - vlasuljar i sa svojih šesnaest godina već je juniorska šampionka svijeta u kategoriji Prestige Bridal style, odnosno vjenčana frizura. Ljubav prema frizeraju, kako nam je pojasnila, naslijedila je od majke Amele, također frizerke. Još u osnovnoj školi voljela je, priča nam, odlaziti kod mame u salon i pomagati joj.
“Transformacije koje je ona činila sa kosom su me fascinirale. Lagano sam i ja počela da radim, a moja prva mušterija koju sam farbala, šišala i fenirala bila je moja nana”, prisjeća se Amna.
Nakon nane, uslijedili su mama, tata i brat, a onda i dalje.

Prva takmičenja

Toliko daleko da je Amna već u prvom razredu srednje škole počela da ide na takmičenja.
PRIJAVA ŽELIM SE PRETPLATITI

Članak za pretplatnike

Da biste mogli čitati ostatak članka i dobiti mogućnost online čitanja arhive BH Dana od 800+ brojeva, potrebno je da se pretplatite.