DANI 1061 | 02.11.2018.

Jasmin Tajić

Piše: Jasmin Tajić

Prosinečki vraća kult reprezentacije

Sport

Fudbaleri BiH na odličnom putu da se plasiraju na Euro i u A Ligu nacija

Prosinečki vraća kult reprezentacije

Svaki igrač koji je igrao kod Prosinečkog morao se dobro potruditi da zadrži svoje mjesto, jer kod njega očito i bar zasad nema ni po babi, ni po stričevima, nego po zaslugama • Odličan posao Vinka Marinovića na klupi mlade reprezentacije BiH

Oktobar je bio mjesec u znaku fudbalskih reprezentacija Bosne i Hercegovine. Čak četiri nacionalne selekcije naše zemlje bile su u pogonu, a naravno u fokusu je, kako to obično biva, naš A tim.
Izabranici selektora Roberta Prosinečkog odigrali su prijateljski meč sa Turskom, a potom i duel u UEFA Ligi nacija protiv Sjeverne Irske na Grbavici. I tako dok reprezentacija igra svoje mečeve, neki jedva čekaju da se ne pobijedi, pa da opletu po selektoru Robertu Prosinečkom.

Imidž

Od njegove pojave u konkurenciji za mjesto selektora, pa do danas, postoji određeni bojkot prema njemu. Ne zna se iz kojih razloga i kojih interesa, niti je to potrebno analizirati posebno, ali Prosinečkom zasad u korist idu rezultati. Sve drži u svojim rukama i pobjeda protiv Sjeverne Irske rezultatom 2:0 dovela nas je na mali korak do prvog mjesta u grupi 3 Lige nacija B.
PRIJAVA ŽELIM SE PRETPLATITI

Članak za pretplatnike

Da biste mogli čitati ostatak članka i dobiti mogućnost online čitanja arhive BH Dana od 800+ brojeva, potrebno je da se pretplatite.