DANI 1061 | 02.11.2018.

Saša Rukavina

Piše: Saša Rukavina

Matematika je bar egzaktna nauka

izbori 2018

Pregovarači ipak čekaju ovjeru

Matematika je bar egzaktna nauka

Rezultati oktobarskih izbora takvi su da se svi razgovori o mogućim koalicijama u entitetima i državi za sada svode na principijelne pregovore o programskim koalicijama koje još uvijek ne znače ništa konkretno, a uz to svi imaju i dobar izgovor jer čekaju šta će CIK uraditi sa delegatima za Dom naroda FBiH. Dobro, ne svi, jer iz RS-a stižu najave da će novi NSRS sjesti 22. novembra

Ne dočekasmo: Centralna izborna komisija BiH, do trenutka kad smo dobili upozoravajući poziv iz štamparije šaljite tekst ako mislite da Dani uopšte izađu, nije odlučila kako će se dijeliti mandati za Dom naroda Parlamenta Federacije, pa čak ni procjene kad bi Bosna i Hercegovina mogla dobiti vlast izabranu na opštim izborima 7. oktobra nisu bile moguće. CIKBiH je zasjedao baš tad, ta je tema bila najavljena, a odlučeno je da se krene u izradu podzakonskog akta kojim će to biti definisano. Kad, tačnog datuma nema, ali postoje obećanja da bi to moglo biti u sedmici nakon objave ovjerenih rezultata. Dakle, onoj između 5. i 9. novembra.
PRIJAVA ŽELIM SE PRETPLATITI

Članak za pretplatnike

Da biste mogli čitati ostatak članka i dobiti mogućnost online čitanja arhive BH Dana od 800+ brojeva, potrebno je da se pretplatite.