DANI 1061 | 02.11.2018.

Priređuje: www.automoto.ba

Piše: Priređuje: www.automoto.ba

Savršen paket

auto V

Suzuki Vitara

Savršen paket

Iako se četvrta generacija Vitare, predstavljena 2014, već dvije godine zaredom na evropskom tržištu konstantno prodaje u oko 72.000 primjeraka, Japanci su odlučili da je pravi trenutak da je vizuelno i tehnološki osvježe. U okviru novog paketa, Vitara je tako dobila novu masku hladnjaka, prednji i zadnji branik. Zadnja svjetla su dobila jednobojno crveno kućište koje se ističe zahvaljujući novoj svjetlosnoj LED grafici, a ponuđene su i dvije nove boje.
U unutrašnjosti je dosadašnji monohromatski displej putnog računara na komandnoj tabli zamijenjen kolornim, a Suzuki tvrdi da je unaprijeđen i kvalitet pojedinih površina upotrebom kvalitetnije i na dodir ugodnije gumirane plastike. U standardnoj opremi su sigurnosni sistemi za upozoravanje na napuštanje saobraćajne trake, prepoznavanje znakova, detekciju vozila u mrtvom uglu i iza prilikom vožnje unazad.
Najveća od promjena u pogonskoj gami je penzionisanje 1,6-litarskog atmosferskog benzinca sa 120 KS koji je zamijenjen novim 1,0-litarskim turbotrocilindrašem sa 110 KS, poznatim iz aktuelnog Swifta.
PRIJAVA ŽELIM SE PRETPLATITI

Članak za pretplatnike

Da biste mogli čitati ostatak članka i dobiti mogućnost online čitanja arhive BH Dana od 800+ brojeva, potrebno je da se pretplatite.