DANI 1061 | 02.11.2018.

Priređuje: www.automoto.ba

Piše: Priređuje: www.automoto.ba

Potpuno osvježenje

auto III

Hyundai Tucson

Potpuno osvježenje

Tri godine nakon predstavljanja druge generacije Tucsona, Hyundai je potpuno osvježio ovaj svoj veoma popularni SUV koji se za evropsko tržište proizvodi u Češkoj. Tucson je dobio i novu pogonsku i multimedijalnu tehnologiju, te novine u izgledu i organizaciji enterijera.
Sprijeda su u prvom planu nova glavna svjetla sa izmijenjenom grafikom i oštrijim Bi-LED potpisom i dodatno unaprijeđenim aktivnim prilagođavanjem konfiguraciji puta. Nova su i LED dnevna svjetla, a između savremenih svjetlosnih grupa ubačena je nova kaskadna maska hladnjaka, koja je dobila naglašeniju uglastu formu i četiri poprečne hromirane letvice umjesto dosadašnje tri. Novi prednji branik sa svijetlim centralnim dijelom naglašava off-road karakter automobila. Bočni dio je ostao netaknut, ali 17, 18 i 19-inčni alu-naplaci imaju nove dezene. Zadnja svjetla i branik su u potpunosti redizajnirani.
PRIJAVA ŽELIM SE PRETPLATITI

Članak za pretplatnike

Da biste mogli čitati ostatak članka i dobiti mogućnost online čitanja arhive BH Dana od 800+ brojeva, potrebno je da se pretplatite.