DANI 1061 | 02.11.2018.

Priređuje: www.automoto.ba

Piše: Priređuje: www.automoto.ba

Jasan pogled u budućnost

auto I

Škoda Vision X

Jasan pogled u budućnost

Škoda je predstavila studiju Vision X, koja je već veoma blizu produkcijskog modela čija serijska verzija se očekuje 2019. Česi će tada dobiti treći SUV koji će popuniti prazninu između Kodiaqa i Karoqa.
Na studiji su maska hladnjaka i Škodin logotip napravljeni od kristala koji se sigurno neće naći na serijskom modelu. Veliki dizajnerski trud vidljiv je u enterijeru koji obiluje mnoštvom interesantnih detalja, od dvokrakog upravljača sa ukrasnim umecima od kristala i hroma, digitalnih instrumenata i multimedije do veoma interesantnih svjetlosno-vizuelnih rješenja.
Upečatljiva je centralna konzola od poliranog stakla koja zavisno od odabranog režima rada, a mogući su sport, relax ili comfort, svijetli u crvenoj, plavoj ili zelenoj boji. U kabini su četiri sportski profilisana sjedišta neobično oblikovanih naslona, koja će u serijskom modelu naprijed zamijeniti vjerovatno sjedišta iz Rapida i Fabije, a pozadi klasična preklopiva klupa. Sa 4,26 metara dužine, 1,81 širine i visinom od 1,54 metra studije, realno je očekivati da serijski Vision X ponudi prtljažnik od 405 do 510 litara.
PRIJAVA ŽELIM SE PRETPLATITI

Članak za pretplatnike

Da biste mogli čitati ostatak članka i dobiti mogućnost online čitanja arhive BH Dana od 800+ brojeva, potrebno je da se pretplatite.