DANI 1061 | 02.11.2018.

Saša Rukavina

Piše: Saša Rukavina

Digitalizacija je obaveza koja otvara dileme

01.11. - Text gore lijevo uaefgia laboreperem faca

Četiri paradoksa Industrije 4.0

Digitalizacija je obaveza koja otvara dileme

Proizvodna, energetska i rudarska industrija razumije prilike koje im nudi Industrija 4.0, pokazalo je Deloitteovo globalno istraživanje prezentirano u izvještaju Paradoks Četvrte industrijske revolucije: prevladavanje nepovezanosti...
Deloitte je više od 350 direktora pitao kako njihove firme ulažu ili planiraju ulagati u digitalnu transformaciju, koji su ključni izazovi s kojima se suočavaju, te na koji način oblikuju svoje tehnološke i organizacijske strategije. Istraživanje otkriva raskorak između entuzijazma da će to uticati na poslovanje i korporativnih planova u četiri područja - strategiji, transformaciji lanca snabdijevanja, pripremljenosti ljudskih resursa i ulaganja.
Gotovo svi ispitanici (94 odsto) naveli su, saopćio je Deloitte, da je digitalna transformacija obaveza, ali je znatno manje - 50 odsto direktora - smatra načinom za povećanje profitabilnosti.
PRIJAVA ŽELIM SE PRETPLATITI

Članak za pretplatnike

Da biste mogli čitati ostatak članka i dobiti mogućnost online čitanja arhive BH Dana od 800+ brojeva, potrebno je da se pretplatite.