DANI 1061 | 02.11.2018.

Zinaida Đelilović

Piše: Zinaida Đelilović

Ognjanovićev ubica nije nađen

01.11. - Ognjanovic

Smrt beogradskog advokata je napad na srbijansko pravosuđe

Ognjanovićev ubica nije nađen

Vijest koja je potresla pravosudnu zajednicu u regiji svakako je ubistvo poznatog advokata iz Beograda Dragoslava Miše Ognjanovića (57). On je krajem jula likvidiran ispred zgrade u Novom Beogradu, a njegove ubice još nisu pronađene iako je dan nakon ubistva predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kazao da postoje “određeni tragovi”.
S obzirom na to da je Ognjanović bio pravni zastupnik Luki Bojoviću i njegovoj porodici, beogradski mediji spekulišu da je ubijeni advokat još jedna u nizu žrtava obračuna zaraćenih porodica Bojović i Šaranović.
Dan nakon što je Ognjanović ubijen njegove kolege advokati najavili su obustavu rada na sedam dana. U rad nisu čak uzimali ni hitne, pritvorske slučajeve. Na mjestu gdje im je ubijen kolega advokati su palili svijeće i ostavili cvijeće, a advokatske komore Srbije i Beograda su čak nudile i novčanu nagradu onome ko tužilaštvu dostavi vjerodostojnu informaciju o počiniocu ovog zločina.
“Smrt advokata Dragoslava Ognjanovića nije samo pucanje u advokaturu već napad na celo pravosuđe i zakon”, govorila je nakon ubistva advokat Zora Dobričanin-Nikodinović, koja je ujedno i jedan od četiri člana međunarodnog advokatskog tima koji radi na rješavanju ubistva Davida Dragičevića iz Banje Luke.
PRIJAVA ŽELIM SE PRETPLATITI

Članak za pretplatnike

Da biste mogli čitati ostatak članka i dobiti mogućnost online čitanja arhive BH Dana od 800+ brojeva, potrebno je da se pretplatite.