DANI 1060 | 28.09.2018.

Jasmin Tajić

Piše: Jasmin Tajić

Sport

Košarkaše BiH u posljednjih nekoliko godina vodila su velika imena

Brzi potrošači vrhunskih trenera

Veliki je zalogaj za trenera imati Duška Ivanovića, Acu Petrovića, Duška Vujoševića i Jasmina Repešu, ali s obzirom na to da nam je krovna kuća košarke u rasulu - rijetko se ko dugo zadrži u BiH

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u jednom ciklusu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo već je promijenila dva selektora, a kako sada stvari stoje - imat će i trećeg. Naš nacionalni tim prošle i ove godine vodili su Duško Vujošević i Jasmin Repeša. Vujošević je taj posao obavljao u pretkvalifikacijama za Mundobasket 2019. u Kini, a onda i u prvom dijelu kvalifikacija, kada smo igrali u grupi sa Francuskom, Rusijom i Belgijom. Njega je nedavno zamijenio Jasmin Repeša.
No, da se prvo osvrnemo na Vujoševića. Crnogorski stručnjak je dvadesetak dana prije mečeva sa Finskom i Češkom dobio priliku da ide na transplantaciju bubrega, a prema njegovim uputama kratko ga je trebao zamijeniti prvi pomoćnik Mensur Bajramović.
PRIJAVA ŽELIM SE PRETPLATITI

Članak za pretplatnike

Da biste mogli čitati ostatak članka i dobiti mogućnost online čitanja arhive BH Dana od 800+ brojeva, potrebno je da se pretplatite.