DANI 1060 | 28.09.2018.

Jelena Aleksić (Beograd)

Piše: Jelena Aleksić (Beograd)

region

Srbijanski predsjednik, ličnost bez ličnog mišljenja

Vučićijada kojoj se kraj ne nazire

Vučiću kao i njegovim parnjacima u regionu, koji mu vjerovatno zavide na sistemu koji je izgradio su neophodne krize; taj stalni rat sa stranica tabloida koji tinja, a koji se ne rasplamsava jer ga on sprečava. Tu promjene neće biti - po potrebi će se grliti, ljubiti, igrati šah, a potom prolivati otrov ili se držati po strani dok čauši poput Vulina truju, a on se “žrtvuje” i “ponižava” smirujući situaciju, naglašavajući da njega mogu i da vrijeđaju i gađaju kamenjem, ali da Srbiju neće ponižavati

Ljudi u čitavom svetu su odgovarali na jedno pitanje: “Kakvo je vaše lično mišljenje o nestašici hrane u ostalim delovima sveta?”
Anketa je završila katastrofalno jer:
- U Africi nisu znali šta je to hrana.
- U Zapadnoj Evropi nisu znali šta je to nestašica.
- U Istočnoj Evropi nisu znali šta je to lično mišljenje.
- U Americi nisu znali šta je to ostatak sveta.

Koliko god bio zastrašujući, vic je groteskna definicija političke stvarnosti u Srbiji koju ćemo na stranicama koje slede, pokušati razumeti. Da shvatimo kako i zašto penzioneri zahvaljuju predsedniku zato što su primili penzije, seljaci na rodu kukuruza, investitori na parčetu zemlje, premijerka na podršci..
PRIJAVA ŽELIM SE PRETPLATITI

Članak za pretplatnike

Da biste mogli čitati ostatak članka i dobiti mogućnost online čitanja arhive BH Dana od 800+ brojeva, potrebno je da se pretplatite.