DANI 1060 | 28.09.2018.

Priređuje: www.automoto.ba

Piše: Priređuje: www.automoto.ba

auto V

Ford dotjerao C-Max

Cijela porodica u jednom sportisti

U želji da vrati pažnju na C-Max, Ford ga je sad ponudio u vizuelno atraktivnom i bogato opremljenom Sport izdanju u dvije verzije - standardna i Grand. Model, u skladu sa dodatkom u imenu, ima sportski dizajn, naglašene specifične boje sa kontrastnim detaljima poput crnog krova, poklopaca retrovizora i dijela zadnjeg branika, drugačije su mu profilisani branici, a specijalni serijski 17-inčnim alu-naplaci se uz doplatu mogu dobiti i u 18-inčnoj verziji. Tu je i veliki krovni spojler na petim vratima.
Naprijed su standardna dnevna LED svjetla, dok su kućišta maglenki istaknuta lakiranom maskom. U kabini su u prvom planu sportska sjedišta, a iz bogate serijske opreme se izdvajaju start/stop sistem sa Ford Power tasterom, grijani električno preklopivi vanjski retrovizori, automatski podesiva svjetla, automatski brisači osjetljivi na kišu, zadnji parking-senzori...
PRIJAVA ŽELIM SE PRETPLATITI

Članak za pretplatnike

Da biste mogli čitati ostatak članka i dobiti mogućnost online čitanja arhive BH Dana od 800+ brojeva, potrebno je da se pretplatite.