DANI 1060 | 28.09.2018.

Priređuje: www.automoto.ba

Piše: Priređuje: www.automoto.ba

auto III

Audi osvježio A1

Bolid i u seriji

Novi A1, koji se na cestama očekuje do kraja godine, kada će mu biti poznate i cijene, dobio je ozbiljniji izgled. Maska hladnjaka, modernija i masivnija šestougaona, u kombinaciji sa velikim simulatorima otvora za vazduh naprosto je pojela prednji branik koji je vizuelno sveden na okvir maske i bočne segmente, lakirane u istom tonu kao i karoserija. Audi je tako maksimalno vizuelno naglasio sportske atribute modela, koji već u serijskom izdanju izgleda kao DTM bolid. I pozadina je sportski ukrašena novim branikom. Pravi se isključivo verzija sa pet vrata.
Za ukrašavanje snažnije profilisanih bokova su zaduženi alu-naplaci u rasponu od 15 do 18 inča, opcija su i aerodinamički spojleri za pragove, a specifičan dizajn sa crnim Audijevim logotipima rezervisan je za limitiranu početnu seriju. A1 će se opciono moći dobiti sa Full LED glavnim svjetlima, a tu je i 11 boja karoserije.
PRIJAVA ŽELIM SE PRETPLATITI

Članak za pretplatnike

Da biste mogli čitati ostatak članka i dobiti mogućnost online čitanja arhive BH Dana od 800+ brojeva, potrebno je da se pretplatite.