DANI 1060 | 28.09.2018.

Saša Rukavina

Piše: Saša Rukavina

TMD zapošljava u Gradačcu

01.10. - Text dole lijevo eperite

Novi proizvodni pogon bosanskohercegovačke grupe

TMD zapošljava u Gradačcu

U novoj gradačačkoj fabrici TMD Automotive otvorenoj početkom septembra u sklopu TMD Group posao je dobio 71 radnik, a taj broj za nekoliko godina će, procjenjuje se, biti najmanje četiri puta veći. Sva proizvodnja u pogonu u koji je uloženo više od pet miliona eura namijenjena je automobilskoj industriji i ide u izvoz, a među kupcima su i neki od najznačajnijih proizvođača u svjetskoj automobilskoj industriji.
Predsjednik uprave TMD Group Adem Hanić kaže da je cilj grupacije do 2021. dostići izvoz od 200 miliona eura, a da su osnovni motiv "kadrovi, radnici, ljudi kojima se moraju obezbijediti uslovi da mogu pristojno živjeti od svog rada". Za to se, kaže, osim poslodavaca treba pobrinuti i kompletno društvo koje treba obezbijediti pravnu i političku sigurnost za život i rad.
TMD Group Gradačac trenutno ima 671 radnika u četiri fabrike - Kovgrad i TMD Automotive u Gradačcu, UTL u Sarajevu i TMD Mibo u Brčkom. Specijalizovana je za proizvodnju vanjskih i unutrašnjih prstenova za automobilske ležajeve, a radi za najveće svjetske proizvođače komponenti za autoindustriju, među kojima su Schaefller, SKF, NTN/ SNR.
PRIJAVA ŽELIM SE PRETPLATITI

Članak za pretplatnike

Da biste mogli čitati ostatak članka i dobiti mogućnost online čitanja arhive BH Dana od 800+ brojeva, potrebno je da se pretplatite.