DANI 1059 | 31.08.2018.

Jelena Milanović

Piše: Jelena Milanović

Komesaru, jeste li punoljetni?

upiremo prstom

Jednom ne daju u penziju, a drugog nasilu tjeraju

Komesaru, jeste li punoljetni?

Sve je vlast predvođena SDA uradila da otjera Muju Koričića, komesara koji je hapsio sve redom po Krajini, a opet nije uradila ništa da sa čela FUP-a ode Dragan Lukač, direktor bez statusa policijskog službenika

Dragan Lukač je direktor Federalne uprave policije, rođen 1956. godine u Bosanskom Šamcu. Mujo Koričić je donedavno bio policijski komesar Unsko-sanskog kantona, a rođen je 1963. u Bihaću. Prvom je Stranka demokratske akcije omogućila da na istoj poziciji ostane, iako je mjesec po preuzimanju drugog mandata ostvario uslove za penziju. Koričiću ista SDA ne želi potvrditi drugi mandat, jer je “blizu toga da ostvari uslove za penziju”, ma šta to značilo i ma koliko iz Nezavisnog odbora nadležnog za izbor policijskog komesara USK-a tvrdili da se on može ponovo prijaviti, sve i da Vlada predvođena SDA pronađe recept da konkurs proveden po zakonskim odredbama i na veoma transparentan način poništi.
Lukač je nedavno, nakon što je dobio i sudsku bitku protiv izvršne vlasti koja ga je ostavila na mjestu direktora, a mogla je poništiti konkurs i izabrati nekog drugog, najavio povlačenje.
PRIJAVA ŽELIM SE PRETPLATITI

Članak za pretplatnike

Da biste mogli čitati ostatak članka i dobiti mogućnost online čitanja arhive BH Dana od 800+ brojeva, potrebno je da se pretplatite.