DANI 1059 | 31.08.2018.

Mirela Dautbegović

Piše: Mirela Dautbegović

mirelizmi

Liste, Šangajska i Zahiragićeva

“Ako poštujete sva pravila, onda propuštate svu zabavu”, Katharine Hepburn
U zemlji izlazećoj iz EU živi i radi poslovna moderna žena, bivša pjevačica bivše planetarno popularne grupe Spice Girls, svojevremeno model, danas dizajnerica - Victoria Beckham. Ipak, u današnjem muškom svijetu u kojem živimo najpoznatija je po tome što je supruga Davida Beckhama, bivšeg engleskog vrsnog fudbalera, koji je igrao za Manchester United, Preston North End, Real Madrid, Milan, LA Galaxy, Paris Saint-Germain...
E ta supruga tog famoznog fudbalera, koja je dugo bila ovisnica o visokim štiklama, jednom prilikom je izjavila da ne može da se koncentriše u ravnim cipelama. Te njene izjave sjetila sam se kad je u zemlji daleko od ulazeće u EU izronio Nacrt kodeksa ponašanja i oblačenja koji bi trebao biti donesen na Univerzitetu u Sarajevu. Kodeks, strog i (ne)pravedan, donosi fetvu na koji način se trebaju ponašati i oblačiti studenti, profesori i asistenti.
PRIJAVA ŽELIM SE PRETPLATITI

Članak za pretplatnike

Da biste mogli čitati ostatak članka i dobiti mogućnost online čitanja arhive BH Dana od 800+ brojeva, potrebno je da se pretplatite.