DANI 1059 | 31.08.2018.

Priređuje: www.automoto.ba

Piše: Priređuje: www.automoto.ba

Za brze i žestoke

auto V

BMW M5 Competition

Za brze i žestoke

BMW je ljubiteljima brzih i žestokih sedana ponudio M5 Competition, čiji prednji dio krasi maska hladnjaka obojena u crnu nijansu visokog sjaja, sa otvorima na krilima prednjih blatobrana i ukrasnim poklopcima retrovizora stilizovanim u istom tonu i karoserijom ofarbanom u novu jedinstvenu Frozed Dark Silver nijansu, koja prekriva i ručke na vratima. Dodatni vizuelni pečat Competitionu sa bokova dat je 20-inčnim kovanim alu naplacima, a kupcima je ponuđena mogućnost stavljanja stilizovanog M5 Competition logotipa na pragove. Na zadnjem dijelu se ističu mali spojler na poklopcu prtljažnika, te difuzor vazduha u zadnjem braniku.
Da bi poboljšali dinamičke mogućnosti Competitiona, BMW-ovi inženjeri su dodatno spustili i doradili vješanje i upravljački sistem, modificiran je položaj prednjih točkova, a određene komponente, vješanje i stabilizatori su zamijenjeni jačim. Elektronski podesivi amortizeri su u startu 10 odsto čvršće podešeni nego kod standardnog M5, a ugrađeni su jači nosači motora. Modificiran je i izduvni sistem, a dio promjena se odnosi i na način funkcionisanja regulacionih ventila u izduvnom sistemu..
PRIJAVA ŽELIM SE PRETPLATITI

Članak za pretplatnike

Da biste mogli čitati ostatak članka i dobiti mogućnost online čitanja arhive BH Dana od 800+ brojeva, potrebno je da se pretplatite.