DANI 1059 | 31.08.2018.

Saša Rukavina

Piše: Saša Rukavina

01.09. - Text dole lijevo eperite

Mirsad Tokača, Stranka za BiH

Zbunjujući Džaferović

Predizborna kampanja je vrijeme inflacije različitih obećanja. Ponekada ona zvuče suvislo, realno, u praksi izvodivo, ali, kako kaže Mirsad Tokača, član Glavnog odbor Stranke za BiH, "često zvuče obmanjujuće, lažna su i manipulativna, a sve s ciljem da se kandidat predstavi kao ozbiljna osoba, zabrinuta za položaj žrtava ratnih stradanja, kredibilna i kompetentna..."
Tokača u "zbunjujuće, a po svim elementima manipulativne i obmanjujuće", ubraja najavu Šefika Džaferovića, kandidata SDA za člana Predsjedništva BiH, da će "formirati centar za istinu i pravdu kao nevladinu organizaciju koja bi se, navodno, bavila dokumentovanjem ratnih zločina, traganjem za počiniocima, a ni manje ni više, po uzoru na Centar Simon Wizental".
"Nešto upućeniji s pravom sumnjaju u ova obećanja jer im je u svježem sjećanju krah pred Sudom pravde u Haagu revizije predmeta BiH protiv Srbije za genocid, jer im je u svježem sjećanju ukidanje Državne komisije za ratne zločine, jer znaju za niz tzv. nevladinih organizacija koje predstavljaju žrtve zločina, a koje su godinama uredna klijentela raznih budžeta pod kontrolom SDA.
PRIJAVA ŽELIM SE PRETPLATITI

Članak za pretplatnike

Da biste mogli čitati ostatak članka i dobiti mogućnost online čitanja arhive BH Dana od 800+ brojeva, potrebno je da se pretplatite.