DANI 1059 | 31.08.2018.

Saša Rukavina

Piše: Saša Rukavina

Ima “migracija” i migracija

01.09. - Tekst dole lijevo Nus dolestrunt

Kad Željka Cvijanović naljuti Dragana Mektića

Ima “migracija” i migracija

Nakon što je u intervjuu za rusku agenciju TASS predsjednica Vlade RS-a i kandidatkinja za predsjednicu RS-a Željka Cvijanović ponovila nebrojeno puta izrečenu ocjenu zvaničnika RS-a da su nadležne institucije BiH "potpuno bespomoćne pred migrantskim talasom koji je preplavio zemlju", odgovorio joj je ministar sigurnosti BiH i kandidat SDS-a za državni Parlament Dragan Mektić.
On je kazao da je puno veći problem odlazak mladih ljudi, posebno iz RS-a, "jer ne vide da postoji ikakva imalo ozbiljna politika ove vlasti i Vlade da rješava životne probleme građana. Zato svoju budućnost vide bježanjem odavde".
"Padaju u vodu i apsolutno su netačne sve manipulacije koje govore o velikom broju migranata, koje govore o desetinama hiljada migranata. Sjetite se samo priča o 150.000 migranata koje neko želi da dovede i raznoraznih gluposti koje su se pojavljivale ovdje", kazao je Mektić.
Dodao je da su "velike cifre govorili političari koji nisu imali odgovor na krizu u RS-u", pa su "smislili i misle da je lakše izmišljati, nego pričati o migracijama koje se dešavaju iz BiH".
PRIJAVA ŽELIM SE PRETPLATITI

Članak za pretplatnike

Da biste mogli čitati ostatak članka i dobiti mogućnost online čitanja arhive BH Dana od 800+ brojeva, potrebno je da se pretplatite.