DANI 1059 | 31.08.2018.

Đorđe Krajišnik

Piše: Đorđe Krajišnik

OPSER

01.09. - OPSER

OPSER

DESET GODINA ZONE

Casting i talent agencija Zona, koja u svijetu zastupa glumce iz BiH, Hrvatske, Srbije, Makedonije, Crne Gore, Slovenije, Bugarske, Rumunije, Turske, kao i Kazahstana, upriličila je nedavno svečanost povodom deset godina postojanja.
Druženje sa glumcima upriličeno je u okviru Cinelink Industry Days Sarajevo Film Festivala (SFF), čime je Zona proslavila dugogodišnje partnerstvo sa Festivalom, te predstavila značajnije projekte na kojima su glumci radili ove godine. Direktorica agencije Zona Anila Gajević izjavila je da uživa raditi sa glumcima..

NOMINACIJA ZA MUŠKARCI NE PLAČU

Evropska filmska akademija objavila je naslove 49 najboljih evropskih filmskih ostvarenja nominovanih za Evropsku filmsku nagradu, među kojima je i film Muškarci ne plaču u režiji Alena Drljevića. U narednim sedmicama, više od 3.500 članova Evropske filmske akademije glasaće za nominacije u kategorijama evropskog filma, redatelja, glumca, glumicu i scenaristu.

PRIJAVA ŽELIM SE PRETPLATITI

Članak za pretplatnike

Da biste mogli čitati ostatak članka i dobiti mogućnost online čitanja arhive BH Dana od 800+ brojeva, potrebno je da se pretplatite.