DANI 1059 | 31.08.2018.

S. Rukavina

Piše: S. Rukavina

Robert Prosinečki

01.09. - Ličnost u fokus

Robert Prosinečki

Prosinečki šokirao s nepozivanjem legende samo je jedan od sličnih naslova koji su pratili selektorov izbor fudbalskih reprezentativaca za utakmice protiv Sjeverne Irske i Austrije. Robert Prosinečki šokirao je sportsku javnost time što nije pozvao Asmira Begovića, umjesto kojeg među zmajeve dolazi Željin Vedran Kjosevski, koji će s Kenanom Pirićem (Maribor) biti rezerva Ibrahimu Šehiću (Erzurumspor). Begović je u posljednjih devet godina za reprezentaciju branio 61 put, a sad ga nema jer je, jasan je Prosinečki, "preskakao prijateljske utakmice".
"Begović će biti tu, ali sada ga nisam zvao iz dva razloga. U Bugarskoj je imao problema i nije mogao doći, rekao sam OK, ali onda nije putovao ni u Južnu Koreju. Nisam ga pozvao, odluka nije bila lagana jer dobro brani, ali moramo poštovati neki red i hijerarhiju", rekao je Prosinečki.
Reprezentativna jedinica odgovorila je, naravno, na to, ali manje je bitno šta, pošto ga na prve dvije utakmice definitivno neće biti.
PRIJAVA ŽELIM SE PRETPLATITI

Članak za pretplatnike

Da biste mogli čitati ostatak članka i dobiti mogućnost online čitanja arhive BH Dana od 800+ brojeva, potrebno je da se pretplatite.