DANI 1059 | 31.08.2018.

Saša Rukavina

Piše: Saša Rukavina

Ništa bez Deževica!

01.09. - Glavni tekst Gitium fugauga

Svetište Jakova Markijskog: Spas je kombinacija Boga i autoceste

Ništa bez Deževica!

Član Predsjedništva BiH, predsjednik i kandidat HDZ-a BiH za isto mjesto u državnoj vlasti Dragan Čović bio je u Deževicama, općini Kreševo, kad je krajem augusta u Župi Gospe Snježne nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić blagoslovio novi kip svetog Jakova Markijskog, postavljen na istoimenom vrelu, odnosno svetištu.
"Meni osobno je uvijek drago biti ovdje u svetištu, Kreševu ili našoj središnjoj Bosni kada god to obaveze dopuste, a pogotovo u ovako važnim prilikama kakva je svečanost u Deževicama. Ponovit ću ono što smo imali priliku čuti od župnika, ovo je naša zemlja i naš dom, i moramo dolaziti redovito te nastojati biti uz ovaj kraj koji se, kako vidim, posljednjih godina vidno promijenio nabolje. Vjerujem kako će povratnika biti sve više, kao i njihova mjesta za normalan i čovjeka dostojan život. Iznimno mi je drago da kada pričamo o povratku i ulaganju u ovaj kraj, mogu spomenuti kako je općina Kreševo sada povezana i sa autocestom, te će nam nadam se i ova činjenica pomoći da nastavimo čuvati ovo od Boga dano mjesto, ovaj biser prirode koji takvim mora i ostati", kazao je Čović.
On je još jednom istaknuo važnost Deževica, rekavši kako ovdje treba dolaziti, moliti i uživati te biti potpora našim ljudima ovdje.
"I samo svetište nosi takvu poruku", zaključio je, priopćeno je iz HDZ-a BiH, predsjednik Čović.
PRIJAVA ŽELIM SE PRETPLATITI

Članak za pretplatnike

Da biste mogli čitati ostatak članka i dobiti mogućnost online čitanja arhive BH Dana od 800+ brojeva, potrebno je da se pretplatite.