DANI 1058 | 27.07.2018.

Zinaida Đelilović

Piše: Zinaida Đelilović

Piše li politika optužnice?

upiremo prstom

Kad tužilac slabo na oku drži svoju daktilografkinju

Piše li politika optužnice?

Najveće iznenađenje u posljednje vrijeme svakako je potvrđena optužnica protiv tužioca Tužilaštva BiH Bože Mihajlovića, kojeg kolege iz Tužilaštva terete da je počinio krivično djelo nesavjestan rad u službi

Vijest koja je šokirala mnoge u našoj pravosudnoj zajednici svakako je ona o potvrđenoj optužnici protiv tužioca Tužilaštva BiH Bože Mihajlovića, kojeg Tužilaštvo BiH tereti za produženo krivično djelo nesavjesnog rada u službi.
Laički rečeno, Mihajlović je optužen jer svoju daktilografkinju Sadinu Beridan-Zuhrić nije bolje držao “na oku”, pa je ona tako prisvojila privremeno oduzeti novac iz devet predmeta, “usljed čega je nastupila imovinska šteta u iznosu većem od 10.000 KM”.

Potvrđena optužnica

To je postupajući tužilac Emir Neradin u optužnici koja je podignuta 19. juna, a potvrđena 9. jula, nešto drugačije sročio: “Mihajlović je u vremenskom periodu od 15. novembra 2006.
PRIJAVA ŽELIM SE PRETPLATITI

Članak za pretplatnike

Da biste mogli čitati ostatak članka i dobiti mogućnost online čitanja arhive BH Dana od 800+ brojeva, potrebno je da se pretplatite.