DANI 1058 | 27.07.2018.

Jasmin Tajić

Piše: Jasmin Tajić

Koliko košta patriotizam?

Sport

Košarkaška reprezentacija BiH između onih koji “žele” i onih koji “ne žele” igrati za nju

Koliko košta patriotizam?

Umjesto u najjačem sastavu, najbolji bh. košarkaši su u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, u drugom krugu, kraj dočekali sa “rezervama”, a osim NBA zvijezda intrigantan je bio izostanak Nemanje Gordića, kojem čelnici Košarkaškog saveza nisu ispunili obećano

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine igrat će drugi krug kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2019. godine u Kini. To je najvažnija vijest za poštovaoce državnog tima, ali i ljubitelje košarke u Bosni i Hercegovini.
No, nismo baš svojim rezultatom izborili taj plasman, već nam je naruku išao rezultat iz Belgije, gdje su popularni crveni đavoli poraženi od Rusije u pretposljednjem kolu kvalifikacija.

Nekonkurentan

S druge strane, u istom kolu u Tuzli, u Mejdanu, mlada, neafirmisana, znatno oslabljena selekcija Bosne i Hercegovine izgubila je od Francuske okruglo 50 razlike. Bilo je 52:102. Nije greška semafora, nije greška izvještaja.
PRIJAVA ŽELIM SE PRETPLATITI

Članak za pretplatnike

Da biste mogli čitati ostatak članka i dobiti mogućnost online čitanja arhive BH Dana od 800+ brojeva, potrebno je da se pretplatite.