DANI 1058 | 27.07.2018.

Jelena Milanović

Piše: Jelena Milanović

Ode Mujo u poslanike

izborne liste

Nositelji stranačkih vrijednosti

Ode Mujo u poslanike

Od Fazle, preko akademika Abdulaha Sidrana i Muje Demirovića, načelnika koji nisu sigurni ni koju stranku podržavaju, osumnjičenih za genocid, sportista i glumaca, pa sve do onih koji su se već oprobali u visokoj politici, biraće građani Bosne i Hercegovine 7. oktobra

Iako će Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine ovjerene stranačke liste kandidata za ovogodišnje opšte izbore objaviti kada ovaj broj Dana uveliko bude na trafikama širom zemlje, za mnoge kadrove već se zna sa kojeg mjesta i kome izlaze na megdan. Krećemo od najveće stranke u državi i regije u kojoj je ona zabilježila i najveći pad zadnjih godina - SDA u Krajini. Federalni ministar poljoprivrede Šemsudin Dedić nosiće listu za Parlamentarnu skupštinu BiH.
Dedić je od zadnjeg stranačkog kongresa nevjerovatno napredovao, postao i potpredsjednik SDA, a nakon što je stranka u USK-u na lokalnim izborima spala na jedno slovo - načelnika Sanskog Mosta, Dedić je postavljen i na čelo Kantonalnog odbora ne bi li uvezao rasuto članstvo, zasad bez većeg uspjeha. Senad Kajdić treći je na listi, a treba reći da je ovaj Kladušanin, u vrijeme kada je Dedić vodio USK, bio ministar unutrašnjih poslova. Još će jedan federalac probati otići stepenicu više - listu iz Hercegovine za PSBiH vodi predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta FBiH Edin Mušić, još jedan od potpredsjednika SDA.
Nosilac liste SDA za Parlament BiH je i predsjedavajući Vijeća ministara Denis Zvizdić, prate ga dugogodišnja uposlenica BH Telecoma Alma Čolo, bivši ministar obrazovanja Kantona Sarajevo i federalni poslanik Safet Kešo, dok je četvrti još jedan bivši kantonalni ministar, ali javnosti mnogo poznatiji po velikim ulogama koje je igrao, koje igra i koje će tek odigrati - Emir Hadžihafizbegović.
PRIJAVA ŽELIM SE PRETPLATITI

Članak za pretplatnike

Da biste mogli čitati ostatak članka i dobiti mogućnost online čitanja arhive BH Dana od 800+ brojeva, potrebno je da se pretplatite.