DANI 1058 | 27.07.2018.

Priređuje: www.automoto.ba

Piše: Priređuje: www.automoto.ba

Svježina u pogledu

auto II

Audi A6

Svježina u pogledu

Mada se na prvi pogled zbog njemačkog evolucionističkog pristupa dizajnu čini da na petoj generaciji Audijevog A6 nema puno novosti, u Ingolštatu tvrde da je njihova limuzina potpuno nova i da nema nijednog centimetra lima koji je isti kao kod prethodnika. Novi A6 se stilski nadovezuje na nove A8 i A7, ali se svježina u pogledu ipak osjeti. Prednji dio karakterišu, kao opcija, HD Matrix LED svjetla sa laserskim dugim snopom, ali su tu su još dvije konfiguracije - LED, te HD Matrix LED.
Između njih je razvučena do sada najveća “Single frame” maska hladnjaka da bi Audijevi motori mogli doći do više svježeg vazduha. U masku su integrisani radari kratkog i dugog dometa, kamera, te standardni i radarski senzori. Imitacije bočnih usisnika vazduha su u S Line verziji dobile proporcije i oblik kakav se do sada viđao na RS modelima.
Bočna linija je školski primjer sportske elegancije sa dugačkim poklopcem motora, zaobljenom krovnom linijom, kratkim prednjim i skladno izduženim zadnjim prevjesom.
PRIJAVA ŽELIM SE PRETPLATITI

Članak za pretplatnike

Da biste mogli čitati ostatak članka i dobiti mogućnost online čitanja arhive BH Dana od 800+ brojeva, potrebno je da se pretplatite.