DANI 1058 | 27.07.2018.

Saša Rukavina

Piše: Saša Rukavina

Badnjević u devet glavnih na svijetu

01.08. - Tekst dole lijevo Nus dolestrunt

BiH ima nauku, šta god ko mislio

Badnjević u devet glavnih na svijetu

Almir Badnjević je izabran za člana odbora Međunarodne divizije za klinički injžinjering, IFMBE-CED, koja djeluje kao ogranak Međunarodne federacije medicinskog i biološkog inženjerstva, IFMBE, za mandat 2018 - 2021. i tako postao jedan od devet ljudi u svijetu koji vode glavne postupke u polju kliničkog inžinjeringa.
Doktor nauka u oblasti biomedicinskog inžinjeringa Badnjević sa svojim timom dobio je nagradu za najbolji članak i istraživanje na svijetu iz oblasti kliničkog inžinjeringa za 2018. godinu.
Nagrada za najbolji članak i istraživanje na svijetu iz oblasti kliničkog inžinjeringa, A Best Clinical Engineering Article Award, dodjeljuje se svake godine jednom ili grupi autora čiji radovi demonstriraju naučnu vrijednost, strukovnu relevantnost i širi uticaj.
“Izuzetne rezultate postigli smo u oblasti povećanja tačnosti, preciznosti i pouzdanosti rada infuzomata i perfuzora u zdravstvenim ustanovama vršenjem postupka verifikacije, kao i metoda koje primjenjujemo”, kaže Badnjević.
On je poručio da je kvalitet istraživanja i primijenjenih metoda prepoznat, te se države sa razvijenim zdravstvenim sektorom, pa i Svjetska zdravstvena organizacija, interesuju za njegov rad, što otvara nove mogućnosti i za državu Bosnu i Hercegovinu, saopćeno je iz Ministarstva civilnih poslova BiH.
PRIJAVA ŽELIM SE PRETPLATITI

Članak za pretplatnike

Da biste mogli čitati ostatak članka i dobiti mogućnost online čitanja arhive BH Dana od 800+ brojeva, potrebno je da se pretplatite.