DANI 1058 | 27.07.2018.

Đorđe Krajišnik

Piše: Đorđe Krajišnik

Majice za društvenu alternativu

01.08. - Glavni tekst 3 ipieniae peeos olorum Aqua

Prvi bh. festival printane majice MAYA

Majice za društvenu alternativu

Na platou ispred Historijskog muzeja Bosne i Hercegovine 25. augusta će, u organizaciji Udruženja za promociju dizajna i majice MAJA biti održan prvi bh. festival printane majice pod nazivom MAYA.
"Printane majice već decenijama predstavljaju jedan od vidova subverzivnog društvenog potencijala, putem kojih se javnosti, ali i društvenoj sredini mogu poslati različite poruke. Nastale u ozračju subkulturnog miljea, majice sa printom, slikom ili tekstualnom porukom jesu i pitanje stilske osobenosti pojedinca, ali i prostor za artikulisanje vlastitog stava, pogleda na svijet ili čak bunta.

Mjesto susreta

Imajući na umu pozitivan potencijal takvog izraza, ali i umjetničkih mogućnosti koje se na polju dizajna pružaju u procesu izrade printanih majica, držimo da je pokretanje jednog ovakvog festivala višestruko svrsishodno. U tom pogledu nastojaćemo da naš festival profilišemo kao mjesto susretanja profesionalaca i ljubitelja printane majice, te događaj koji će svojom neobičnošću biti platforma jedne nove društvene alternative", kazali su organizatori.
PRIJAVA ŽELIM SE PRETPLATITI

Članak za pretplatnike

Da biste mogli čitati ostatak članka i dobiti mogućnost online čitanja arhive BH Dana od 800+ brojeva, potrebno je da se pretplatite.