DANI 1058 | 27.07.2018.

Đorđe Krajišnik

Piše: Đorđe Krajišnik

Zlatna Arena za Žabu Elmira Jukića

01.08. - Glavni tekst 1 ipieniae peeos olorum Aqua

65. Pulski filmski festival

Zlatna Arena za Žabu Elmira Jukića

Velika Zlatna Arena za najbolji film na ovogodišnjem 65. Pulskom filmskom festivalu dodijeljena je filmu Mali redatelja Antonija Nuića, produkcijske kuće Propeler film, producenata Borisa T. Matića i Lane Matić, a nagradu publike Zlatna vrata Pule osvojio film Comic Sans redatelja Nevija Marasovića s prosječnom ocjenom 4,92.

Duboki rezovi

Najviše Zlatnih Arena, po pet, na ovogodišnjem festivalu osvojili su film Osmi povjerenik redatelja Ivana Salaja i film Comic sans redatelja Nevija Marasovića. Zlatne Arene za film Osmi povjerenik pripale su Borku Periću za najbolju sporednu mušku ulogu, Alenu i Nenadu Sinkauzu za muziku, Ivani Škrabalo za scenografiju, Morani Starčević za kostimografiju te Tomislavu Vujnoviću, Antoniju Patljaku, Siniši Mataiću i Sandrinu Požežancu za vizualne efekte.
Zlatne Arene za Comic Sans pripale su Neviju Marasoviću za režiju, Nataši Janjić za najbolju sporednu žensku ulogu, Janku Popoviću Volariću za najbolju glavnu mušku ulogu, Tomislavu Pavlicu za montažu te Juliju Zorniku za oblikovanje zvuka.

Breza

Film Lada Kamenski, u režiji Sare Hribar i Marka Šantića, osvojio je dvije Zlatne Arene i to Sara Hribar za scenarij i Doris Šarić-Kukuljica za najbolju glavnu žensku ulogu, dok su po jednu Zlatnu Arenu dobili Duboki rezovi redatelja Dubravke Turić, Filipa Mojzeša i Filipa Peruzovića i to Radislav Jovanov Gonz, Luka Matić i Dubravka Kurobasa za kameru, Saša Budimir za specijalne efekte u filmu Mali redatelja Antonija Nuića te Sanja Rivić za masku u filmu Egzorcizam redatelja Dalibora Matanića.
PRIJAVA ŽELIM SE PRETPLATITI

Članak za pretplatnike

Da biste mogli čitati ostatak članka i dobiti mogućnost online čitanja arhive BH Dana od 800+ brojeva, potrebno je da se pretplatite.