DANI 1058 | 27.07.2018.

Saša Rukavina

Piše: Saša Rukavina

BAROMETAR

01.08. - BAROMETAR

BAROMETAR

“Kolegijum Narodne skupštine Republike Srpske usvojio naš prijedlog da Republičko tužilaštvo dostavi informaciju o saznanjima vezanim za ubistvo Davida Dragičevića!”. Rečenica je doslovno prepisana sa Twittera predsjednika Partije demokratskog progresa Branislava Borenovića. Onog političara i stranke koji su, uz pomoć ostatka opozicije, progurali kroz entitetski parlament Anketni odbor koji se bavio Davidovom sudbinom.
Borenović je taj odbor vodio i predstavio je njegov izvještaj u kojem je smrt mladog Banjalučanina prvi put u nekoj zvaničnoj instituciji okarakterisana kao ubistvo. Treba li reći da je skupštinska većina taj izvještaj odbila, da su SNSD-ovi zvaničnici uglavnom tihi, ali da stranački botovi divljaju po virtuelnom svijetu i razapinju svakog ko i pomisli da su pravosudne i sigurnosne institucije tu nešto, hajde da budemo oprezni, pogrešno uradile? Argumenti? Ma, nema ih. Bar valjanih.

To jednostavno ne radi

Oprez je ovdje više stilska figura jer u slučaju nema zvaničnog dokumenta koji to kaže.
PRIJAVA ŽELIM SE PRETPLATITI

Članak za pretplatnike

Da biste mogli čitati ostatak članka i dobiti mogućnost online čitanja arhive BH Dana od 800+ brojeva, potrebno je da se pretplatite.