DANI 1057 | 29.06.2018.

Jasmin Tajić

Piše: Jasmin Tajić

Ruši li se ovog ljeta Neymarov rekord?

Sport

Ljetni prelazni rok tek će dobiti pravu notu nakon Svjetskog prvenstva

Ruši li se ovog ljeta Neymarov rekord?

U ovom prelaznom roku opet bi Neymar mogao biti glavna tema, ali ne zbog sebe, nego što bi postao dio paketa u kojem bi Cristiano Ronaldo prešao u PSG, a Brazilac u Real • Miralema Pjanića želi Barcelona, a Juventus traži 80 miliona eura

Kada je Brazilac Neymar prošlog ljeta iz Barcelone prešao u PSG za 222 miliona eura, činilo se tada da će teško neko nadmašiti tu cifru. No, kako se približava završnica ovog prelaznog roka, sve se više priča o velikim ciframa i o tome da bi neko ipak mogao nadmašiti taj rekord. I dalje je teško zaključiti o kome se radi, ali je jasno da će fudbal iz godine u godinu, sve manje biti sport, a sve više biznis.
U kupovinama sa velikim svotama prednjače arapski, kineski, te ruski bogataši. Prvi koji je napravio svojevrsnu revoluciju bio je Roman Abramovič, ruski milijarder, koji se odlučio da svoj kapital ulaže u Chelsea. Od njegovog dolaska u London, Chelsea je postao mnogo trofejniji i uspješniji klub, nego što je to bio u dotadašnjoj historiji.
Transfer priča ovog ljeta bez obzira na cijenu, mogao bi postati ponajbolji fudbaler svih vremena Cristiano Ronaldo, koji, kako sada stvari stoje, napušta Real Madrid.
PRIJAVA ŽELIM SE PRETPLATITI

Članak za pretplatnike

Da biste mogli čitati ostatak članka i dobiti mogućnost online čitanja arhive BH Dana od 800+ brojeva, potrebno je da se pretplatite.