DANI 1057 | 29.06.2018.

Fahrudin Bender

Piše: Fahrudin Bender

Kombiteks vraća sve svoje dugove

poslovno stečajni recept

Nekadašnji jugoslovenski tekstilni gigant danas živi novi život

Kombiteks vraća sve svoje dugove

Danas su mala i srednja preduzeća nosioci razvoja. Zato u partnerstvu sa njima stvaramo novi bonitet, vrijednu poslovnu zonu i novi poslovni život nekadašnjeg giganta kakav je Kombiteks bio

Jugoslovenski tekstilni gigant Kombiteks iz Bihaća osnovan je 1957. Tada je za kratko vrijeme postao brend na tržištu jugoistočne Evrope koji je na vrhuncu produkcijskog perioda zapošljavao 3.600 ljudi. Jugoslavije više nema, nema ni Kombiteksa kao tekstilno-industrijskog giganta. Danas zapošljava samo osam radnika - portiri, čuvari i administrativno-računovodstveno osoblje - koji asistiraju stečajnom upravitelju u pokušajima da se rasprodajom imovine namire potraživanja povjerilaca.
Međutim, ono što je urađeno u Bihaću, moglo bi uskoro poslužiti kao primjer za cijelu državu kako se može čak i u stečajnom postupku postići poslovni uspjeh.

Upotrebljivih 500 kubika

Član Nadzornog odbora Kombiteksa Ibrahim Sarajlija, bivši predsjednik Poslovnog odbora Kombiteksa koji je 12 godina bio tehnički direktor, zatim zamjenik, pa savjetnik sa ukupno 24 godine staža u preduzeću, otkriva u čemu je tajna.
PRIJAVA ŽELIM SE PRETPLATITI

Članak za pretplatnike

Da biste mogli čitati ostatak članka i dobiti mogućnost online čitanja arhive BH Dana od 800+ brojeva, potrebno je da se pretplatite.