DANI 1057 | 29.06.2018.

Jelena Milanović

Piše: Jelena Milanović

Prijatelji moji, gdje nam je stado

koalicije

Pomak iz mjesta ili kakva je sve predizborna udruživanja ovjerio CIK

Prijatelji moji, gdje nam je stado

Opstanak, ostanak, prkos, hrvatsko zajedništvo i srpska lista, samo su neki od naziva koalicija za predstojeće opšte izbore. I dok se svi namještaju za fotografiju sa koje će se smješkati izvaranom narodu, nezadovoljnih je u svakom kutku zemlje sve više ili bar onih koji Bosnu i Hercegovinu (još) nisu napustili

Sve im je stranka dala, reče poodavno Bakir Izetbegović, osvrćući se na one koji su mu pisali pisma - Salka Sokolovića, Sadika Ahmetovića i Senada Šepića, pa kad odgovora nije bilo, krenuli svojim putem, slijedeći na njemu Ibrahima Hadžibajrića, Fudu Kasumovića i Amru Babić, a njih trojicu opet Elmedin Konaković.
Zapelo je u Zetri, na posljednjem Kongresu SDA, nastavilo se postavljanjem na izvršne pozicije ljudi koji nikad nisu upravljali budžetom mjesne zajednice, kamoli ministarstva, a što je opet kao rezultat polučilo to da najjaču stranku desnice glava zaboli od bolesnih junica i jedne druge glave - teleće.

Svi bi da budu Ramiz

Centar je sve jači i u njemu malo ko krije ambicije. Šepić želi fotelju bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, Ahmetović će na megdan Ramizu Salkiću, nekadašnjem stranačkom kolegi čiji je mandat na mjestu potpredsjednika RS-a obilježila kuknjava za kancelarijom i vozačem, dok Konaković napominje da u Kantonu Sarajevo ima neka nedovršena posla.
I Šepić će koplja ukrstiti sa bivšim kolegom, i dalje aktuelnim potpredsjednikom SDA i ličnim izborom Bakira Izetbegovića - Šefikom Džaferovićem. Još se niko nije ponudio, nakon što je iz državnog Parlamenta otišao Beriz Belkić, da i za Džaferovića obilježi jednu klupu u bijeloj sali, u kojoj ga od idućeg saziva neće biti. Zle tome snimile su kandidata najveće stranke u Bošnjaka kako uvijek u ruci ima blokčić i olovku kad šef nazove, da se svaka mudra može pribilježiti.
PRIJAVA ŽELIM SE PRETPLATITI

Članak za pretplatnike

Da biste mogli čitati ostatak članka i dobiti mogućnost online čitanja arhive BH Dana od 800+ brojeva, potrebno je da se pretplatite.