DANI 1057 | 29.06.2018.

Priređuje: www.automoto.ba

Piše: Priređuje: www.automoto.ba

Udobno i luksuzno

auto IV

Testirana nova Setra

Udobno i luksuzno

Fallas, Festival vatre u Valenciji, obilježen je prvim međunarodnim testnim vožnjama Setrinog S 531 DT, novog dvospratnog double-decker autobusa. Ključni element za autobuse je iskoristivost, a baš u tom segmentu Setra prednjači - zavisno od konfiguracije S 531 DT može primiti i do 97 putnika. Nova generacija dvospratnog autobusa iz Setre dobila je i najniži koeficijent aerodinamike u segmentu, 0,35 Cd, što je doprinijelo smanjenju otpora vazduha i potrošnje goriva.
Putnički prostor korištenjem velikih staklenih površina na oba nivoa dobio je obilje dnevne svjetlosti, a na gornjoj platformi opcija je novi TopSky stakleni panoramski krov. Lakši pristup spratu obezbijeđen je novim prostranijim stepeništem, nova filozofija korištena je i za toaletni prostor gdje se dijagonalnom izradom dobilo više prostora. Novi je i klimatizacijski i ventilacijski sistem sa instaliranim osvježivačima prostora.
“Kockpit” je podređen vozaču.
PRIJAVA ŽELIM SE PRETPLATITI

Članak za pretplatnike

Da biste mogli čitati ostatak članka i dobiti mogućnost online čitanja arhive BH Dana od 800+ brojeva, potrebno je da se pretplatite.