DANI 1057 | 29.06.2018.

Priređuje: www.automoto.ba

Piše: Priređuje: www.automoto.ba

Dobitak zagarantovan

auto III

Mercedes C-Klasa

Dobitak zagarantovan

Iako Mercedes nije imao prijeke potrebe za osvježavanjem aktuelne C-Klase, ipak joj je dao novo lice i naličje, uveo određena tehnološka unapređenja u enterijeru i nove motore. Za sada su ozvaničene informacije o prva dva aspekta, dok se detalji o pogonu još čuvaju.
S prednje strane redizajnirani model se prepoznaje po novim standardnim LED svjetlima, koja u najskupljoj Multibeam LED verziji dolaze sa 84 nezavisne diode. Svjetla su u potpunosti automatizovana i maksimalno su efikasna u osvjetljavanju puta bez zasljepljivanja vozača i pješaka koji dolaze u susret C-Klasi. Sprijeda je primjetan i novi oblik branika, dok su na zadnjem dijelu nova grafika LED svjetala i restilizovan branik.
Unutrašnjost je digitalno modernizovana, a novi su stilski i ukrasni detalji. Po uzoru na ostale kućne modele i C-Klasa je dobila opcione digitalne instrumente, koji se ispred vozača prikazuju na 12,3-inčnom ekranu visoke rezolucije 1.
PRIJAVA ŽELIM SE PRETPLATITI

Članak za pretplatnike

Da biste mogli čitati ostatak članka i dobiti mogućnost online čitanja arhive BH Dana od 800+ brojeva, potrebno je da se pretplatite.