DANI 1057 | 29.06.2018.

Đorđe Krajišnik

Piše: Đorđe Krajišnik

Sofisticirani stepen samopouzdanja i talenta

01.07. - Glavni tekst 1 ipieniae peeos olorum Aqua

Finalisti nagrade Zvono 2018.

Sofisticirani stepen samopouzdanja i talenta

Umjetnici Igor Bošnjak, Nikola Kekerović, Vesna Majstorović i Saša Tatić izabrani su u finale nagrade Zvono za mlade umjetnike u Bosni i Hercegovini, koja podrazumijeva dvomjesečni rezidencijalni boravak u New Yorku i samostalnu izložbu po povratku iz SAD-a.

Diverzitet i ekvivalentnost

Dobitnik/ca nagrade Zvono, koja se dodjeljuje vizuelnim umjetnicima u BiH do 40. godine starosti, biće proglašen/a na otvaranju grupne izložbe finalista 12. oktobra u izložbenim prostorijama Udruženja SKLOP u Sarajevu.
Finaliste je odabrao međunarodni žiri, koji su činili nezavisni kustos i umjetnički savjetnik Jean-Claude Freymond-Guth (Švajcarska/Belgija), umjetnica Nina Komel, dobitnica nagrade Zvono 2016. iz BiH, kustoskinja i direktorica Jindřich Chalupecký Society u Pragu Karina Kottova, profesor na Tyler School of Art na Temple univerzitetu u Filadelfiji James Merle Tmomas, te direktor agencije L’ Agence à u Parizu Christopher Yggdre, kokustos bosanskohercegovačkog paviljona na 57. bijenalu u Veneciji 2017.
PRIJAVA ŽELIM SE PRETPLATITI

Članak za pretplatnike

Da biste mogli čitati ostatak članka i dobiti mogućnost online čitanja arhive BH Dana od 800+ brojeva, potrebno je da se pretplatite.