DANI 1056 | 01.06.2018.

Elmina Muhić

Piše: Elmina Muhić

Sreća od koje zastaje dah

susreti

Mirvad Zenuni: Nebeska plavetnila u očima pilota paraglajdera

Sreća od koje zastaje dah

Predsjednik Extreme sport kluba Sarajevo, formiranog 2000., iza sebe ima mnoštvo letova paraglajderom, a nedavnim je oborio državni rekord letom dugim 133,3 kilometra od Sarajeva do sela Kosjerići kod Užica. Sagovornika Dana ni teška povreda koju je imao 2010. nije spriječila da nastavi živjeti svoju maštu

Šest sati i 13 minuta bilo je potrebno Mirvadu Zenuniju da preleti od Trebevića do sela Kosjerići kod Užica. To je tačno 133,3 kilometra i tim letom Zenuni je ponovo postigao državni rekord u letenju paraglajderom.
Prije nego što se upustio u tu, još jednu avanturu, Zenuni je dva dana ranije detaljno proučio meteorološku prognozu i kad je ustanovio da ga čeka lijep dan, odlučio je poletjeti. I to baš sa Trebevića.
“Subotu smo iskoristili za uređenje starta na Igmanu, a u nedjelju smo otišli na Trebević i čekali da vjetar promijeni pravac da bismo mogli poletjeti. Bukvalno je sve bilo kako je prognoza dan prije najavila - od pravca vjetra, do promjena i u koje vrijeme će se one desiti. Tako smo Adnan Pezo i ja krenuli sa Trebevića.
PRIJAVA ŽELIM SE PRETPLATITI

Članak za pretplatnike

Da biste mogli čitati ostatak članka i dobiti mogućnost online čitanja arhive BH Dana od 800+ brojeva, potrebno je da se pretplatite.