DANI 1056 | 01.06.2018.

Saša Rukavina

Piše: Saša Rukavina

TSMC već radi A12

moderna VI

Novi čip najveći Appleov adut

TSMC već radi A12

Procesore koji će pokretati nove modele iPhonea, po izvorima iz Applea koji su htjeli ostati anonimni, kompanija TSMC već proizvodi, a bit će bazirani na 7-nanometarskom proizvodnom procesu. U pitanju su potpuno novi A12 procesori koji bi trebali biti manji, brži i učinkovitiji u odnosu na najjače aktualne, pa bi, procjenjuje se, Appleu mogli donijeti značajnu prednost u odnosu na konkurenciju.
Apple bi u septembru trebao predstaviti tri nova modela - nasljednika iPhonea X koji bi trebao imati isti ekran, njegovu Plus verziju s ekranom dijagonale 6,5 inča, te model s 6,1-inčnim LCD-om: “Zahvaljujući novim čipovima, ti telefoni trebali bi moći brže pokretati aplikacije, a baterija bi trebala trajati duže, što su velike prednosti u kompetitivnoj industriji”, komentirao je Bloomberg glasine o novim čipovima.
Iako prodaja telefona i dalje ide, IDC prenosi da je prošle godine zabilježen ukupni pad od 0,5 posto, odnosno od čak 8,5 odsto u zadnjem kvartalu. Cijeni se, piše Zimo, da je to zbog zasićenosti na najvećim tržištima poput SAD-a i Kine.
Osim TSMC-a, i Qualcomm trenutno razvija čipove bazirane na 7-nanometarskoj tehnologiji, no telefoni s prvim takvim čipovima na tržištu bi se trebali pojaviti nakon predstavljanja novih iPhonea, navodi Forbes..
PRIJAVA ŽELIM SE PRETPLATITI

Članak za pretplatnike

Da biste mogli čitati ostatak članka i dobiti mogućnost online čitanja arhive BH Dana od 800+ brojeva, potrebno je da se pretplatite.