DANI 1056 | 01.06.2018.

Anja Grabovac-Zvijerac

Piše: Anja Grabovac-Zvijerac

Važno je da se glasa, koga za pravila briga

izborna

Direktni izbori raspisani, o indirektnim odlučuje ili CIK ili OHR

Važno je da se glasa, koga za pravila briga

Centralna izborna komisija je izbore raspisala u skladu sa ustavima i važećim Izbornim zakonom BiH, po kojem je dužna u roku od 150 dana prije dana izbora donijeti odluku o održavanju općih izbora

Centralna izborna komisija BiH (CIK) raspisala je 8. maja predsjedničke i parlamentarne izbore u našoj zemlji, koji će biti održani 7. oktobra ove godine.
Stanovnici Bosne i Hercegovine će u oktobru ove godine imati priliku birati članove Predsjedništva BiH, poslanike za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH, Predstavnički dom Parlamenta FBiH, predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske, predstavnike za Narodnu skupštinu Republike Srpske, kao i predstavnike za kantonalne skupštine u FBiH.

Neustavne odredbe

​CIK je izbore raspisao u skladu sa ustavima i važećim Izbornim zakonom BiH prema kojem je dužan u roku od 150 dana prije dana izbora donijeti odluku o održavanju općih izbora.
Ovogodišnji izbori će biti osmi opći izbori u BiH od Dejtonskog mirovnog sporazuma. Zvanična predizborna kampanja počet će 7.
PRIJAVA ŽELIM SE PRETPLATITI

Članak za pretplatnike

Da biste mogli čitati ostatak članka i dobiti mogućnost online čitanja arhive BH Dana od 800+ brojeva, potrebno je da se pretplatite.