DANI 1056 | 01.06.2018.

Razgovarala: Tamara Nikčević

Piše: Razgovarala: Tamara Nikčević

Vučiću su iluzije sakrile stvarnost

intervju

Branislav Lečić

Vučiću su iluzije sakrile stvarnost

Poznati srpski i jugoslovenski glumac za Dane objašnjava zbog čega je odlučio da se kandiduje za predsjednika Demokratske stranke, šta misli o “melodramskim” nastupima predsjednika Vučića i hoće li, ako bude izabran za predsjednika DS-a, ući u politički savez sa Draganom Đilasom

Nakon nedavnog debakla na lokalnim izborima u Beogradu, na kojima Demokratska stranka, prvi put od svog obnavljanja 1990., u glavnom gradu Srbije nije uspjela da pređe cenzus, kompletno rukovodstvo te partije, uključujući i predsjednika Dragana Šutanovca, podnijelo je ostavku na sve stranačke funkcije. Dvadeseta izborna Skupština stranke, na kojoj će biti izabran i novi predsjednik i novo partijsko rukovodstvo, zakazana je za 2. jun. Pored glumca i dosadašnjeg potpredsjednika te partije Branislava Lečića, kandidati za novog lidera DS-a su Gordana Čomić i Zoran Lutovac.
Predajući prvi kandidaturu, Branislav Lečić je kazao da nije tražio podršku “brojeva i stranačkih odbora, već podršku ljudi koji misle svojom glavom” i sa kojima će “probuditi novu nadu”.

DANI: Nedavno ste rekli i da biste, budete li izabrani za njenog predsjednika, Demokratsku stranku vratili tamo gdje je ona nekada bila.

PRIJAVA ŽELIM SE PRETPLATITI

Članak za pretplatnike

Da biste mogli čitati ostatak članka i dobiti mogućnost online čitanja arhive BH Dana od 800+ brojeva, potrebno je da se pretplatite.