DANI 1056 | 01.06.2018.

Piše:

Pravo se uči na svojim izvorima

fokus

Studijsko-edukativna posjeta zeničkih studenata svjetskom gradu pravde

Pravo se uči na svojim izvorima

Tim Pravnog fakulteta ovih dana predstavljaće BiH na ICC Moot Court takmičenju iz međunarodnog krivičnog prava na stalnome Međunarodnom krivičnom sudu u Den Haagu

Grupa studenata treće i četvrte godine Pravnog fakulteta Univerziteta u Zenici boravila je nedavno u Den Haagu u Holandiji, svjetskom gradu pravde i diplomatskom centru, gdje su bili u studijsko-edukativnoj posjeti Mehanizmu za međunarodne krivične tribunale Ujedinjenih naroda, koji je naslijedio Haški tribunal, te u Međunarodnom sudu pravde i Međunarodnom krivičnom sudu.
Bila je to četvrta studijska posjeta ovakvoga tipa za Pravni fakultet iz Zenice. Osim njih, u 25 godina postojanja Tribunala i sad Mehanizma kao njegovog nasljednika, u Den Haagu bile su još svega dvije organizovane posjete studenata pravnih fakulteta iz naše zemlje. Studenti Prava iz Sarajeva dolazili su tu 1996., a studenti Prava iz Tuzle 2014. godine. Za mjesto koje organizovano svake godine posjeti više od 8.
PRIJAVA ŽELIM SE PRETPLATITI

Članak za pretplatnike

Da biste mogli čitati ostatak članka i dobiti mogućnost online čitanja arhive BH Dana od 800+ brojeva, potrebno je da se pretplatite.