DANI 1056 | 01.06.2018.

Eldar Dizdarević

Piše: Eldar Dizdarević

E-uvodnik

Kladionica na listi najvećih

Koliko je pogrešna i nakaradna makroekonomska politika BiH, najbolje svjedoči i sljedeća vijest. Naime, internet-portal klix je nedavno objavio listu kompanija sa najvećim prihodom u 2017. godini, a među prvih pet se našla i kladionica Premier World Sport iz Čitluka! Vjerovali ili ne, tako se rame uz rame sa Elektroprivredom BiH Sarajevo, Bingo Tuzla, Holdina Sarajevo i Optima Grupa Banja Luka, našla i kladionica Premier World Sport, sa ukupnim prošlogodišnjim prihodom od 640 miliona KM.
Istini za volju, prihod Elektroprivrede BiH je lani bio skoro duplo veći od prihoda kladionice - milijardu i 115 miliona KM - no svejedno, iza Premier World Sporta, pak, ostali su, recimo, ArcelorMittal Zenica, Konzum Sarajevo, BH Telecom Sarajevo, Aluminij Mostar i tako dalje. A ako jedna kladionica može ostvariti u toku jedne fiskalne godine veći prihod od telekoma ili, pak, od Aluminija...
PRIJAVA ŽELIM SE PRETPLATITI

Članak za pretplatnike

Da biste mogli čitati ostatak članka i dobiti mogućnost online čitanja arhive BH Dana od 800+ brojeva, potrebno je da se pretplatite.