DANI 1056 | 01.06.2018.

Priređuje: www.automoto.ba

Piše: Priređuje: www.automoto.ba

Moderna i poželjna

auto VI

Škoda redizajnirala Fabiju

Moderna i poželjna

Škoda je u Genevi otkrila osvježenu Fabiju koja bi trebala potrajati do dolaska potpuno novog modela na MQB A0 osnovi. Redizajnom su Fabiji na prednjem dijelu promijenjeni dizajn svjetala, maske hladnjaka i branika, na isti način je osvježena i pozadina, a prvi put od kada postoji, Fabia se može dobiti sa prednjim i zadnjim LED svjetlima. Kraća hatchbeck verzija je vizuelno nadograđena novim 18-inčnim alu-naplacima, a novi dezeni manjih dimenzija su dostupni i uz karavan.
Unutra je osvježen instrument-panel, novi su dezeni presvlaka i podnih tepiha. Unaprijeđen je multimedijalni sistem Swing koji sada ima pregledniji 6,5-inčni ekran, a u modelima sa fabričkom navigacijom biće moguće dobiti servisne informacije o stanju na putevima u realnom vremenu. Škodina multimedija je lako poveziva sa pametnim telefonima i eksternim uređajima.
Na spisku novina su i Light Assist sistem automatskog isključivanja dugih svjetala, te sistemi za nadzor mrtvog ugla i nekontrolisanog naleta drugog vozila otpozadi.
PRIJAVA ŽELIM SE PRETPLATITI

Članak za pretplatnike

Da biste mogli čitati ostatak članka i dobiti mogućnost online čitanja arhive BH Dana od 800+ brojeva, potrebno je da se pretplatite.