DANI 1056 | 01.06.2018.

Priređuje: www.automoto.ba

Piše: Priređuje: www.automoto.ba

Avanturista vrijedan puta

auto V

Toyota Rav-4

Avanturista vrijedan puta

Odlični prodajni rezultati četvrte, podloga su za petu generaciju Rav-4, modela koji u Ameriku stiže u drugoj polovini ove, a u Evropu početkom 2019. godine. U odnosu na prethodnika, novi Rav je znatno robusniji, na karoseriji su oštre ivice i neobični oblici dodatno zaoštreni, a različita su stilska uređenja za Limited model namijenjen urbanim zadacima, Adventure čija misija je ozbiljniji off-road, te hibrid. Uvedena je dvobojna karoserija sa kontrastnim bojama krova, a tu je i širok raspon alu-naplataka sa najvećim od 19 inča.
Ispod lima je dosadašnja TNGA-C mehanička platforma ustupila mjesto novoj TNGA-K, što je omogućilo unapređenje dinamičkih mogućnosti Rav-4 i veći komfor. Međuosovinsko rastojanje veće je za 30 mm, dužina manja za 10, širina povećana za devet, a visina za 24 mm. Zahvaljujući drugačijoj organizaciji kabine, minimalne dimenzijske promjene su donijele poboljšanje komfora, a za novi Rav-4 dizajnirana su nova sjedišta u oba reda.
PRIJAVA ŽELIM SE PRETPLATITI

Članak za pretplatnike

Da biste mogli čitati ostatak članka i dobiti mogućnost online čitanja arhive BH Dana od 800+ brojeva, potrebno je da se pretplatite.