DANI 1056 | 01.06.2018.

Tim Dana

Piše: Tim Dana

Ovdje država nije pravna!

anketa dana

Vjerujete li policiji? I kojoj više: svojoj, lokalnoj ili državnoj SIPA?

Ovdje država nije pravna!

Kolege Fahrudin Bender, Miren Aljić, Mirza Dajić, Adem Džaferović i Adnan Demić pitale su na ulicama Bihaća, Tuzle, Zenice, Sarajeva i Mostara građane vjeruju li policiji. Razloga je bezbroj, a povod su nam bili protesti koji su iz Banje Luke poput snježne lavine krenuli po BiH. Traže se istina i pravda, počelo je s Davidom, stigli smo do sve naše djece...

Firzet Prošić, Bihać Sve je do čovjeka

Polovinom prošlog mjeseca imali smo i potpisivanje peticije “Pravda za Davida” ispred tržnog centra, bilo je poprilično svijeta koji daje podršku. Što se tiče pitanja kome se može više vjerovati, lokalnoj ili državnoj policiji, mislim da se u potpunosti ne vjeruje ni jednim ni drugima. Na primjer, SIPA važi za neprikosnoveni autoritet, a i tu je bilo i možda još ima pojedinaca koji prljavo rade ili su suspendirani. Prema tome, nije bitno jesu li pripadnici ovog ili onog naroda. Osim toga, mislim da su mnogima, kao i meni, više smiješne scene spektakularnih privođenja uz nepotrebnu primjenu predostrožnosti, a sve to bez konkretnog ishoda u većini slučajeva..

Halid Dedić, Bihać Certificiranje nevinosti

Nažalost, gubi se utemeljenje da se vjeruje svojoj lokalnoj ili državnoj policiji.

PRIJAVA ŽELIM SE PRETPLATITI

Članak za pretplatnike

Da biste mogli čitati ostatak članka i dobiti mogućnost online čitanja arhive BH Dana od 800+ brojeva, potrebno je da se pretplatite.