DANI 1056 | 01.06.2018.

Saša Rukavina

Piše: Saša Rukavina

Vlast ugrožava čak i egzistenciju obrtnika

25.05. - Text gore desno giawes simost, laborepere

Obrtnička komora FBiH nezadovoljna

Vlast ugrožava čak i egzistenciju obrtnika

Obrtnicima u Federaciji neprihvatljiv je novi prijedlog zakona o obrtu i srodnim djelatnostima kojeg predlažu Ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta i Svjetska banka. Nacrt ovog zakona prošao je javnu raspravu, usvojen je u oba doma Parlamenta FBiH, a onda se, tvrdi Obrtnička komora FBiH, pojavio prijedlog koji nije ni nalik nacrtu.
Predsjednik Obrtničke komore FBiH Željko Babić kaže da Ministarstvo nije prihvatilo primjedbe obrtnika, da su ukinuti pravilnici, da nije definirana imovina obrtnika, da je ukinuta kupoprodaja obrta... Babić kaže da su neki prijedlozi ipak prihvaćeni, između ostalog, o mogućnosti uvoza i izvoza repromaterijala, skraćivanju postupka otvaranja obrta sa 14 na sedam dana, te prikupljanju dokumentacije po službenoj dužnosti, ali, kaže predsjednik Skupštine Obrtničke komore Smail Hasanić, novi prijedlog obrtnicima više šteti od važećeg zakona.
"On neće doprinijeti razvoju obrtništva, naprotiv, usporit će ga, a ugrozit će i egzistenciju obrtnika jer će dovesti do masovnog zatvaranja radnji", rekao je Hasanić.
PRIJAVA ŽELIM SE PRETPLATITI

Članak za pretplatnike

Da biste mogli čitati ostatak članka i dobiti mogućnost online čitanja arhive BH Dana od 800+ brojeva, potrebno je da se pretplatite.