DANI 1055 | 27.04.2018.

Jasmin Tajić

Piše: Jasmin Tajić

Gdje nam nestaju talenti?

SPORT - talenti

Uspjeh u mlađim kategorijama nije garant za dobre rezultate u seniorima

Gdje nam nestaju talenti?

U fudbalu su bh. kadeti treći put uzastopno na Evropskom prvenstvu, dok juniori završavaju kvalifikacije u elitnom krugu i teško je naći pravi razlog takvog slijeda događaja

Kadetska fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine (igrači do 17 godina) treći put uzastopno izborila je plasman na Evropsko prvenstvo, koje će se ove godine održati u Engleskoj. Dobra je to potvrda rada selektora Sakiba Malkočevića, ali i, ruku na srce, Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine. Ovaj put za ovaj plasman zaslužan je i Zoran Erbez, inače selektor bh. pionira, koji je mijenjao Malkočevića na turniru elitne runde kvalifikacija, jer je Malkočević nešto ranije operisan i nije mogao biti uz ekipu.
Sva tri uspjeha bh. kadeta ipak su vezana za Sakiba Malkočevića i ne možemo zaboraviti pjesmu bh. nada na Sarajevskom aerodromu prošle godine, kada su svi kao jedan pjevali: “Biće Sake Alex Ferguson”.
PRIJAVA ŽELIM SE PRETPLATITI

Članak za pretplatnike

Da biste mogli čitati ostatak članka i dobiti mogućnost online čitanja arhive BH Dana od 800+ brojeva, potrebno je da se pretplatite.